FOX - Tech Center - Maintenance

 
Devinci.jpg
 

Welke soorten onderhoud bestaan er voor mijn vering ?

 

BASIS onderhoud voorvork: 

Dit is het kleinste onderhoud en wordt enkel toegepast op FOX voorvorken van  maximaal 6 maanden oud of 6 maanden na een jaarlijks of volledig onderhoud.  Aanbevolen voor veelrijders !!!

JAARLIJKS onderhoud voorvork:

Zoals de benaming aangeeft, 1 x per jaar, aanbevolen voor iedereen die een lange  levensduur van zijn FOX vering verwacht en altijd op pad wil met een vork in topconditie. Verplicht na 1 jaar indien je ook tijdens het 2de jaar aanspraak wil kunnen maken op je garantie. 

VOLLEDIG onderhoud voorvork: 

Volledige revisie van je voorvork, tijdstip van dit onderhoud is sterk afhankelijk van het gebruik van je vork (frequentie, omstandigheden, enz...). Dit onderhoud kan worden uitgevoerd vanaf het 2de jaar, al zal het ook vaak pas het 3de of 4de jaar uitgevoerd worden (in dit geval wordt er jaarlijks een jaarlijks onderhoud uitgevoerd).

Revisie van het talas systeen in geval van een TALAS vork (= vork met verstelbare veerweg )


VOLLEDIG onderhoud achterdemper:

Volledige revisie van je achterdemper, 1 X per jaar aanbevolen voor iedereen die van een lange levensduur van zijn FOX vering wil genieten en altijd op pad wil met een achterdemper in topconditie. Verplicht na 1 jaar indien je ook tijdens het 2de jaar aanspraak wil kunnen maken op je garantie. 

TUNING achterdemper:

In sommige gevallen komt het voor dat een demper 100% in orde is en werkt zoals hij hoort te werken, maar dat de klant andere verwachtingen heeft wat de werking van zijn demper betreft. In de meeste gevallen kunnen we dan de setting (welke gekozen werd door de fietsfabrikant in samenspraak met FOX) aanpassen en beter afstellen naar de wensen van de klant.

TUNING voorvork:

Bij de FOX voorvorken is de vraag naar tuning zeer klein aangezien in bijna alle gevallen de vork correct af te stellen is door de vork op juiste druk te zetten en de rebound juist in te stellen. Vorken uit de FACTORY serie hebben vaak nog extra fijninstellingen waarmee de klant zijn vork perfect naar zijn verwachtingen kan afstellen.

Bij de vorken krijgen we dan ook vaker de vraag naar een upgrade dan naar een tuning (open cartridge vervangen door FIT cartridge, kroonstuk met hard geanodiseerde binnenpoten vervangen door kroonstuk met Kashima binnenpoten, enz…).

NEW - OPTISCHE tuning voorvork en achterdemper: 

Voor de (vele) fans van optische tuning of het personaliseren van je fiets, hebben we goed nieuws. Met de 
verkrijgbare stickerset kan je voortaan je vork en/of achterdemper voorzien van de decals in jouw favoriete kleur.


Wat doen jullie tijdens een onderhoud met onze vering?

 

BASIS onderhoud voorvork: 

Controle van de werking + instellingen van de vork. De onderbenen worden losgemaakt en alles wordt schoon  gemaakt zodat we zeker zijn dat je vork binnenin volledig zuiver is, ook de stofkappen worden schoon gemaakt. Vork wordt opnieuw gemonteerd en voorzien van de juiste hoeveelheid nieuwe olie.

Controle van de werking + instellingen van de vork. 

JAARLIJKS onderhoud voorvork: 

IDEM BASIS onderhoud + we plaatsen nieuwe stofkappen, nieuwe dichting op de luchtzuiger en nieuwe Float fluid (olie speciaal ontwikkeld voor de luchtkamer ) in de luchtkamer.

VOLLEDIG onderhoud voorvork:

IDEM JAARLIJKS onderhoud + revisie cartridge.  

Oliepatroon (cartridge) wordt volledig gedemonteerd, alles wordt zuiver gemaakt en alle dichtingen (O-ringen, bladder, sealhead: afhankelijk van het type vork) worden vervangen.

OPGELET: TALAS vorken (instelbare veerweg)

Bij de vorken met een instelbare veerweg, zullen we na het 2de jaar (of 3de  jaar, afhankelijk van de algemene staat van de vork) het talas systeem reviseren om een goede werking van deze instelling te behouden.

VOLLEDIG onderhoud achterdemper:

Controle van de werking + instellingen van de achterdemper.

Demper wordt volledig gedemonteerd, alles wordt schoongemaakt + visuele controle van de onderdelen.

Demper wordt opnieuw gemonteerd met nieuwe dichtingen (hydraulisch gedeelte ) + nieuwe dichtingen in de luchtkamer (i.g.v. model met luchtveer = FLOAT ).

Montage van de body gebeurt ondergedompeld in olie (+ vacuümpomp ) om een goed ontluchte demper te bekomen.

Demper wordt gevuld met stikstof. Controle van de werking + instellingen van de achterdemper.

Tot slot controleren we de scharnierpunten van de demper op slijtage (speling) en zullen we deze gaan vervangen indien vereist.