Congratulations Frans Claes - 2016 BELGIAN CHAMPION XC MARATHON

Powered by FOX 32 SC and Notubes Valor Carbon wheels.

Frans Claes won his 2nd consecutive Belgian national title near 'Bois des reves'. Unlike last year, Frans was a bit nervous at the start, the road to the national batlle was one with up and downs, but during the race he got stronger as the kilometers passed. He finished solo after a long race of 100km leaving Carabin and Van Hoovels behind.

What an incredible day ! I knew that everything had to go perfect today to win , because the race was hard and a lot of strong XCO riders were competing as well.
Today luck was on my side and the last 10km i rode solo to the finish. Until km 90 it seemed like the 2nd place the highest possible since Sebastien Carabin was very strong. The last racing hour I could close the gap and when Sebastien Carabin had a flat tire, I knew the national title was within reach. I drove as fast as possible and remained calm in the final rough descents. A national title is never easy, but this is a very hard-fought victory. Thanks to all the poeple that supported me today, top !!!
— Frans Claes

Leuvenaar Frans Claes behaalde in en rond het Bois des Reves te Ottignies zijn 2de opeenvolgende Belgische titel. In tegenstelling tot vorig jaar stond Frans deze editie aan de start met een klein hartje, zijn opbouw naar dit Bk verliep met enkele hoogtes en laagtes, maar tijdens de wedstrijd werd hij sterker naarmate de kilometers verstreken. Hij finishte solo na een lange wedstrijd van 100km voor Carabin en Van Hoovels.

Wat een ongelooflijke dag! Ik wist dat alles vandaag moest kloppen om te kunnen winnen, want het parcours was verraderlijk en de tegenstand was met enkele sterke XCO-renners niet min. Vandaag bleef ik op enkele schoonheidsfoutjes van pech gespaard en kon ik de laatste 10km solo naar de finish rijden. Tot km 90 leek me een 2e plaats echter het hoogst haalbare want Sebastien Carabin reed wel erg sterk. Het laatste uur van de wedstrijd kon ik echter nog een tandje bijsteken en stelselmatig aan mijn achterstand knabbelen. Toen Sebastien Carabin opnieuw langs de kant stond met een lekke band wist ik dat de titel binnen handbereik was. Ik reed de ziel uit mijn lijf en bleef rustig in de laatste ruwe afdalingen. Een nationale titel is nooit eenvoudig, maar dit is wel een zeer hardbevochten overwinning die ik dan nog lang ga koesteren. Bedankt aan alle supporters die me vandaag vooruit geroepen hebben en alle steun die ik mag genieten! Top!!!
— Reactie Frans

Uitslag:
1) Frans Claes
2) Sebastien Carabin
3) Kevin Van Hoovels
4) Joris Massaer
5) Wout Alleman
6) Michiel Van Aelbroeck